Premiership
0

Chelsea odigrao bez golova sa Tottenhamom

Totalsport
Mreže se nisu tresle (Foto: AFP)
Mreže se nisu tresle (Foto: AFP)
U prvoj utakmici 30. kola engleske nogometne lige Chelsea i Tottenham su na Stamford Bridgeu podijelili bodove, odigravši 0-0.

U prilično nezanimljivom prvom dijelu, petom zaredom što se Chelseaja tiče koje je završilo 0-0, jedinu je pravu priliku imao Tottenham i to u prvoj i jedinoj minuti sudijske nadoknade. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odlično je prošao po lijevoj strani Chelseajevog šesnaesterca, poslao prizemnu povratnu loptu prema sredini, ona se nekako odbila do Rafaela van der Vaarta koji sa svega pet metara, po sredini gola, gađa ravno u Petra Cecha. Lopta se ponovno odbila do Nizozemca, ovog puta iskosa, koji puca, a njegov udarac prije gol-linije blokira Ashley Cole. Iz odbijene lopte Emmanuel Adebyor glavom puca preko gola.

U nastavku su prilike sijevale s obje strane, a ponovno je najbolju imao Tottenham. No, da i Chelsea ne ostane zapostavljen, Juan Mata je sredinom nastavka (73.) iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Priliku utakmice je u 80. minuti promašio Togoanac Adebayor kada je, nakon dodavanja Modrića, zaobišao Čecha, ali je njegov preležeran udarac u padu blokirao Gary Cahill. Iz kornera koji je uslijedio, Gareth Bale je glavom pogodio prečku.

Kad se sve skupa zbroji i oduzme, Tottenham može daleko više žaliti zbog ispuštenih bodova na Stamford Bridgeu s obzirom da je promašio tri čista "zicera".

Remijem su se Spursi izjednačili s Arsenalom na diobi trećeg mjesta, ali Topnicima tek predstoji susret 30. kola na Emiratesu protiv Aston Ville. Chelsea je pak ostao pet bodova udalje od dva spomenuta kluba s kojima se bori za mjesta koja vode u Ligu prvaka iduće sezone.

Premiership, 30. kolo:

Chelsea - Tottenham 0-0

Redoslijed: 1. Manchester United 70 (-1), 2. Manchester City 69 (-1), 3. Arsenal 55 (-1), 4. Tottenham 55, 5. Chelsea 50...