Nogomet
0

Chelsea nudi 60 miliona eura za Torresa

Totalsport
U Chelseaju su pojačali ofenzivu na španjolskog napadača Liverpoola Fernanda Torresa. Prvotna je ponuda londonskog nogometnog velikana bila 50 miliona eura, sada je ona povećana za još deset miliona.

Aktuelnim je ugovorom Torres vezan do 2013. godine, ali pitanje je koliko u klubu s Anfielda mogu odolijevati visokim ponudama.

The Sun piše da si je Chelseajev vlasnik Roman Abramovič u nadolazećem prijelaznom roku zacrtao dovođenje Torresa gao glavni cilj, te da ne namjerava ustuknuti.

Liverpool je u ogromnim dugovima koji se procjenjuju na 350 milijuna funti, a samo je u prošloj financijskoj godini na gubitku od 65 milion eura.

Torres je u Liverpool stigao za 25,5 miliona eura iz Atletico Madrida prije tri godine, a ovog se sedmice tokom odmora sastao sa novim menadžerom kluba Royom Hodgsonom i sportskim direktorom Christianom Purslowom.

Spomenuti je dvojac nastojao Torresa odvratiti od bilo kakve pomisli o napuštanju kluba, ali to nije spriječilo daljnja medijska nagađanja oko transfera i povećanje ponuda za otkup ugovora ponajboljeg Liverpoolovog igrača.