Nogomet
17

Chelsea nastavio sjajan niz bez poraza, Leicester ostaje na tronu

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 27. kolu Premirshipa Chelsea je u gostima slavio protiv Southamptona (2:1), dok je Leicester na svom King Power stadionu srušio Norwich (1:0).

Chelsea je u 42. minuti zaprijetio preko Hazarda koji je sa distance šutirao preko gola i to je bila najozbiljnija šansa do tog trenutka, a onda je u narednom napadu Southampton poveo preko Longa, a golu je prethodila loša reakcija lijevog beka Plavaca Babe Rahmana.

Gosti su mnogo bolje otvorili drugo poluvrijeme i stvorili nekoliko obećavajućih prilika, ali do izjednačenja su stigli tek u 75. minuti kada je Fabregasov centaršut završio u golu Forstera koji je loše reagovao. Fabregas je tražio Hazarda, a na kraju je matiran golman Southamptona. To je bio prvi primljeni gol Forstera u ovoj sezoni. Naime, on je bio povrijeđen do 21. kola, a onda je počevši od tog kola do susreta sa Plavcima u šest ligaških mečeva sačuvao svoju mrežu.

Potpuni preokret Chelseaja donio je Ivanović u 89. minuti kada je centaršut Williana iz kornera pospremio u mrežu domaćeg tima i nastavio sjajan niz Chelseaja od 11 uzastopnih utakmica bez poraza u Premiershipu. Taj niz traje od dolaska Guusa Hiddinka. Southampton je porazom prekinuo niz od šest utakmica bez poraza.

Leicester je uspio srušiti Norwich i ostati na vrhu tabele. U jako teškom meču tim Claudija Ranierija do pobjede je stigao u 89. minuti kada je pogodio rezervista Ulloa. Koliko je Leicester imao problema pokazuje podatak da su tek u 58. minuti uputili prvi udarac u okvir gola gostiju.

Watford i Bournemouth su odigrali bez golova, dok je Stoke golovima Arnautovića (penal 51' i 56') rezultatom 2:1 savladao posljednjeplasiranu Aston Villu za koju je gol postigao Bacuna (79').

Rezultati 27. kola Premiershipa:

West Ham - Sunderland 1:0 Leicester - Norwich (1:0) Southampton - Chelsea (1:2) Stoke - Aston Villa (2:1) Watford - Bournemouth (0:0) WBA - Crystal Palace (18:30 sati) Manchester United - Arsenal (sutra, 15:05 sati) Tottenham - Swansea (sutra, 15:05 sati)

Tabela: