Jose Mourinho
0

"Chelsea je i dalje trebao biti moj"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
U večerašnjoj uzvratnoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka između Chelseaja i Intera , trener "nerazzurra" Jose Mourinho se vraća na Stamford Bridge, mjesto na kojem je proveo neke od najljepših trenutaka u svojoj bogatoj karijeri.

Mourinho je odveo Chelsea do dva naslova engleskog prvaka (2005. i 2006.), FA Cupa (2007.) i dva Carling Cupa (2005. i 2007.), potom je smijenjen u septembru 2007. godine, a to je nešto što ga očito još uvijek muči i smeta.

"Kada pogledam klubove velike četvorke iz vremena dok sam ja još bio u Engleskoj, svi su još uvijek ondje (treneri). Sir Alex je ondje, Wenger je ondje i Benitez je ondje. I ja sam učinio više nego dovoljno da i ja budem ondje, ali odluka je donesena. Sada Chelsea ide dalje i ja idem dalje i nastavljam osvajati važne stvari", rekao je Mourinho uoči uzvrata u kojem njegov Inter ima prednost 2-1 sa San Sira.

"I Chelsea je nastavio pobjeđivati i osvajati, osvajati nešto. Osvojili su jedan FA Cup. Ali nema žaljenja, nema problema, samo respekt."

Na pitanje hoće li se veseliti u slučaju pobjede nad svojim bivšim klubom, Mourinho je jasno odgovorio:

"Neću slaviti jer je to ekipa u kojoj sam radio tri i pol godine. Isti su to ljudi, isti igrači, isti navijači zbog kojih sam se osjećao nevjerojatno svaki put kad smo igrali na Stamford Bridgeu. Ali nemojte pomiješati moje osjećaje za moje bivše igrače i moj bivši klub s mojom motivacijom i željom za pobjedom", zaključio je portugalski strateg.