Najavio odlazak iz Cityja
2

Chelsea i Real Madrid love Yayu Tourea za skoro 26 miliona eura

Totalsport
Yaya Toure
Yaya Toure
Sjajni veznjak Manchester Cityja Yaya Toure šokirao je u srijedu čelnike svoga kluba zahtjevom da mu do subote daju novi ugovor ili će napustiti Etihad.

Ovog je 29-godišnjaka iznerviralo što pregovori o novom ugovoru miruju već šest mjeseci, a dan kasnije je The Sun otišao i korak dalje, te je napomenuo kako je Toureu dosta takvog odnosa i da želi napustiti klub s kojim je vezan do 2015. godine. No, u ugovoru postoji i opcija otkupljivanja ostatka ugovora.

Toure je čelnicima Cityja dao nekoliko dana za početak ozbiljnih razgovora, a u protivnom je najavio da će već od iduće sedmice biti otvoren za sve ostale klubove i za opciju odlaska.

Naravno, nekim klubovima nije trebalo mnogo, pa su tako Chelsea i Real Madrid u svemu vidjeli svoju šansu. Navodno je poznata i cijena kojom je moguće dobiti ovog odličnog veznjaka, a to su 22 miliona engleskih funti (oko 25,8 miliona eura).

"Imam osjećaj da će Yaya otići. Nije tu u pitanju novac. Želi otići iz niza razloga. Jedan je od najboljih igrača Manchester Cityja, ali ne osjeća poštovanje u klubu. Samo ga menadžer Roberto Mancini cijeni", rekao je igračev agent Dimitri Seluka.