Engleska
0

Chelsea i dalje zagrijan za Asmira Begovića

Totalsport
Asmir Begović (Foto: Arhiv)
Asmir Begović (Foto: Arhiv)
Engleski nogometni prvak Chelsea i dalje ne odustaje od dovođenja Stokeovog bosanskohercegovačkog golmana Asmira Begovića.

Podsjetimo da je 23-godišnji golman bio jedno od spominjanijih imena prošloljetne nogometne tržnice na Otoku, međutim, iz Stokea su odbijali ponude Manchester Cityja, Chelseaja i ostalih za svog čuvara mreže, kojeg su ugovorno na ostanak vezali do juna 2014. godine.

Begović je na Britannia stadion stigao u januaru nakon što je napustio Portsmouth uslijed finansijskog i rezultatskog kraha kluba.

U jednom trenutku došlo je i do zahlađenja u odnosima između Begovića i menadžera tima Tonyja Pulisa koji je svog igrača optužio za bojkot utakmice drugog kola Carling Cupa protiv Shrewsburyja, nakon čega je i potvrđena Begovićeva želja za odlaskom.

Hoće li se ona uskoro i realizirati ostaje za vidjeti, međutim, poznato je da u Chelseaju, tvrde engleski mediji, od plana njegovog dovođenja ne odustaju. Njihova ponuda Stokeu glasi: golman Ross Turnbull i novac. O kojoj je svoti riječ, engleski mediji nisu otkrili.