Nogomet
4

Chelsea i dalje plaća Di Matteu 130.000 funti sedmično

Totalsport
Roberto Di Matteo (Foto: AFP)
Roberto Di Matteo (Foto: AFP)
Chelsea i dalje redovno isplaćuje 130.000 funti sedmično svom bivšem menadžeru Robertu Di Matteu, iako mu je uručio otkaz prije 12 mjeseci, piše Daily Mail.

Roberto Di Matteo bio je u sezoni 2011/12 asistent Andreu Villas-Boasu. Nakon što je mladi portugalski trener dobio otkaz u martu 2012. godine, klub sa Stamford Bridgea imenovao je talijanskog stručnjaka privremenim menadžerom do kraja sezone. Di Matteo je u tom svojstvu osvojio Ligu prvaka i FA Cup, a klub ga je u junu prošle godine promovirao u stalnog trenera i potpisao s njim dvogodišnji ugovor.

No, ta saradnja je okončana u novembru prošle godine, kada je Chelsea smijenio Di Mattea i postavio Španca Rafaela Beniteza za privremenog menadžera do kraja prošle sezone. Dužnost menadžera nakon toga je preuzeo povratnik u klub Jose Mourinho.

Di Matteo, međutim, i dalje prima plaću prema potpisanom ugovoru i dosada je na njegov račun sjelo već gotovo 7 miliona funti. Ugovor mu vrijedi do juna iduće godine.

Možda je i to razlog zbog kojeg Di Matteo još nije pronašao novi klub, jer ugovori kakav ima on obično se raskidaju u slučaju pronalaska novog angažmana.