Liga prvaka
0

Chelsea i Barcelona žele lagane pobjede

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Večeras je na rasporedu osam utakmica Lige prvaka u grupama E, F, G i H, u kojima će favoriti Chelsea, Barcelona i Milan pokušati doći do pobjeda, dok bi posebno zanimljiv mogao biti susret Olimpiquea i Arsenala.

Grupa E

Chelsea će protiv Genka na domaćem terenu pokušati ostvariti pobjedu i tako produžiti niz dobrih igara i rezultata sa otvaranja Lige prvaka. Protiv Belgijanaca će Plavci pokušati nastaviti nevjerovatan niz od osam godina bez poraza u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Zanimljivu utakmicu gledatelji bi mogli vidjeti u Leverkuzenu, gdje gostuje Valencija. Španci su u prva dva susreta ubilježili isto toliko remija pa će se večeras osloniti na treću sreću.

Domaćine će predvoditi Michael Ballack, koji je igrao finale Lige prvaka u sezoni 2001./2002. i koji ponovo želi sa svojim timom ostvariti dobar rezultat na međunarodnoj sceni.

Grupa F

Olympique želi nastaviti niz od dvije pobjede bez primljenog gola, ali će im se večeras na putu naći Arsenal. Tim iz Londona uzdat će se u tradiciju. Ekipa Arsenea Wengera nikada nije izgubila na gostovanju u Francuskoj.

Trener Olympiacosa Ernesto Valverde optimističan je uoči meča njegovog tima protiv Borussije iz Dortmunda. Grci žele prvu pobjedu ove sezone, a na putu će im se naći Nijemci, koji su u dvije utakmice upisali tek jedan bod.

Grupa G

Porto će protiv Apoela pokušati nadoknaditi poraz od Zenita, ali je jasno da Kiprani nisu nimalo lak protivnik. Remi Apoela protiv Shakhtara u prošlom kolu lansirao ih je na prvo mjesto tabele, ispred večerašnjeg protivnika. Kao i prije dvije godine, Kiprani neće biti nimalo jednostavan protivnik Portugalcima.

Shakhtar na početku sezone nije blistao pa će nove bodove pokušati izboriti protiv Zenita. Nekadašnji rivali iz bivšeg Sovjetskog saveza nisu igrali od 1989. godine, pa će se u Donetsku probuditi neke stare uspomene.

Grupa H

Milan će pokušati zadržati prvo mjesto u grupi pobjedom nad BATE Borisovom, na domaćem terenu. Gosti ne dolaze sa bijelom zastavom, ali su svjesni svojih mogućnosti. Milan ovu utakmicu mora dobiti želi li održati korak sa Barcelonom.

Plzen će večeras odigrati možda i najveću utakmicu u svojoj historiji. Češki prvaci nisu imali nimalo lagan raspored, pa ih nakon San Sira očekuje gostovanje na Nou Campu. Barcelona će teško propustiti priliku za nove, lagane bodove.

Sve utakmice počinju u 20:45 sati.