Nogomet
22

Chelsea dominira Premiershipom i na dodjelama nagrada za novembar

Klix.ba
Foto: Chelsea
Foto: Chelsea
Nagrade za najboljeg trenera, igrača i gol mjeseca novembra u Premiershipu otišle su na adresu Chelseaja, a dobitnici su Antonio Conte, Diego Costa i Pedro.

Chelsea je u posljednjih osam ligaških utakmica upisao osam pobjeda pri čemu je zabilježio impresivnu gol-razliku 22:2, a među timovima koje je salvadao Chelsea su Manchester United, Manchester City i Tottenham.

Stoga, bilo je očekivano da nagradu za najboljeg trenera mjeseca novembra, u kojem je Chelsea slavio nad Evertonom (5:0), Middlesbrough (1:0), Tottenham (2:1) i Manchester City (2:1), dobije Antonio Conte. Italijanski trener se okitio ovom nagradom i nakon što je u oktobru upisao maksimalne četiri ligaške pobjede.

Tri gola i tri asistencije u navedenim utakmicama upisao je napadač Plavaca Diego Costa koji je osvojio nagradu za najboljeg igrača mjeseca. Costa je nagradu "preuzeo" od timskog kolege Edena Hazarda koji je bio najbolji igrač oktobra.

Nagradom se okitio i ofanzivac Plavaca Pedro koji je postigao preliijep pogodak u pobjedi nad Tottenhamom, a taj gol je izabran za najljepši gol mjeseca novembra u Premiershipu. Najboljim golom u oktobru proglašen je gol Dmitrija Payeta protiv Middlesbrougha.

Računajući posljednja dva mjeseca od maksimalnih šest nagrada koje dodjeluje Premiership čak pet ih je otišlo na adresu Chelseaja.