The Guardian
51

Chelsea dogovorio Hulka za 38 miliona funti

Totalsport
Hulk (Foto: AFP)
Hulk (Foto: AFP)
Prema informacijama engleskog The Guardiana, Chelsea je dogovorio 38 miliona funti odštete za Portovog brazilskog napadača Hulka koji bi od naredne sezone trebao postati nogometaš kluba sa Stamford Bridgea.

Nakon angažmana belgijskog veznjaka Edena Hazarda koji u London stiže iz francuskog Lillea za 32 miliona funti, vlasnik novog evropskog prvaka Roman Abramovič i dalje je "agresivan" na tržištu. Tako je prema navodima utjecajnog engleskog lista The Guardiana dogovoren transfer krilnog napadača portugalskog prvaka Porta, Brazilca Hulka, koji će bogatog Rusa koštati 38 miliona funti. Prema istom izvoru preostalo je još dogovoriti igračeva primanja što je lakši dio posla za upravu Bluesa.

Iako su iz Porta poručivali da neće pristati na manje od 40 miliona funti, čini se da je važnu ulogu u ovom transferu odradila i velika želja brazilskog reprezentativca da ode u veći klub. Inače, 25-godišnji Hulk je postigao 57 pogodaka u 91 utakmici za Porto.

Nakon razlaza s Didierom Drogbom, Joséom Bosingwom, te Salomonom Kalouom, u Chelseaju žele obnoviti ugovore Florentu Maloudi i Michaelu Essienu, a već su za narednu sezonu dovedena četiri pojačanja. Uz Hazarda i Hulka, ranije su dogovoreni transferi Marka Marina iz Werdera, te Kevina de Bruyna iz Genka.