Goal.com
0

Chelsea će na ljeto pokušati dovesti Torresa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tešku ovosezonsku situaciju Liverpoola promatraju u Londonu, tačnije u Chelseaju, u kojem kuju plan kako dovesti Fernanda Torresa u klub.

Tvrdi to nogometni portal Goal.com, podsjećajući da bi se lako moglo dogoditi da Liverpool ostane bez Lige prvaka, što bi moglo rezultirati rastankom španskog napadača i trenutno sedmoplasirane ekipe Premiershipa.

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti navodno je veliki zaljubljenik u Torresovu igru, ali da bi se transfer na ljeto realizirao moralo bi se poklopiti nekoliko stvari. Osim lošeg rezultata "redsa" na kraju sezone i eskalacije nezadovoljstva Torresa, "zeleno svjetlo" trebali bi dati i čelni ljudi kluba, a svakako i Sportski arbitražni sud koji još mora potvrditi odluku da će Chelsea smjeti poslovati u ljeto sljedeće godine.

"Fernando voli Liverpool, i grad i klub. Ovdje se osjeća kao kod kuće i mnogi ga vole. Potrebno će biti mnogo novca da ga se odvuče iz Liverpoola, ali ne izbori li klub Ligu prvaka, svašta bi se moglo dogoditi. On je sjajan nogometaš, a takvima je mjesto na velikoj pozornici."

"Druga opcija bi mu bila odlazak u inostranstvo, što je i prihvatljivije nego da igra protiv Liverpoola. On je njihov čovjek, no moraju se pod hitno riješiti pitanja na i izvan terena. U protivnom bi mogao uslijediti neočekivani rasplet situacije", kazao je izvor iz kluba nogometnom portalu.