Nogomet
0

Chelsea bolji od Rome u prijateljskom meču u SAD-u

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Chelseaja slavili su u sklopu prijateljskog meča protiv Rome u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije Washingtonu, s 2-1.

Na stadionu Roberta F. Kennedyja (RFK) Chelsea je sa dva pogotka u drugom poluvremenu okrenuo zaostatak od 0-1, u kojem se našao nakon katastrofalne greške svog golmana Marka Schwarzera. Igrala se 21. minuta prvog poluvremena kada je Bertrand poslao povratnu loptu prema australskom golmanu. On je ne uspijeva primiriti, ona udara u stativu, te s od nje odbija na svega dva metra od gol-crte gdje je silovito u mrežu zakucava Erik Lamela.

Povratkom Josea Mourinha na mjesto trenera "preporodio se", čini se, i Frank Lampard, koji je prošle sezone kod Rafe Beniteza skupljao "mrvice" od minutaže. U 60. minuti, već sada legenda Chelseaja, s nekih 20-ak metara pogađa donji lijevi ugao Rominog gola za 1-1.

Činilo se da će susret završiti bez pobjednika, no onda se Eden Hazard probija po lijevoj strani u Romin šesnaesterac, njegov pokušaj ubačaja biva blokiran, no dolazi do Dembe Ba, koji refleksno poslužuje Romelua Lukaku za konačnih 2-1 u 89. minuti.

Prijateljska utakmica:

Chelsea – Roma 2-1 (Lampard 60, Lukaku 89 / Lamela 21)