Njemačka
0

Četvrtoligaš prodaje mjesto trenera preko e-Baya

FENA
Foto: Aleksandar Ristić
Foto: Aleksandar Ristić
Njemački četvrtoligaš KFC Uerdingen pronašao je originalan način kako izbjeći bankrot jer su na e-Bayu za nešto više od 4.000 eura svima ponudili mjesto trenera za samo jednu utakmicu.

Akcija je barem zasad uspjela jer je ponuda prihvaćena, a zasad nepoznati navijač će u februaru sjediti na klupi KFC Uerdingena i "voditi momčad" u susretu sa Rot Weiss Oberhausenom. Očekuje se da će akcija trajati sve do kraja prvenstva.

"Svota od 4.000 eura nije nezanemariva, ali očekujem da ćemo na ovaj način privući sponzore i spasiti klub od gašenja", kazao je "pravi" trener momčadi Aleksandar Ristić, koji će u narednim utakmicama biti posebnim pomoćnikom i savjetnikom sretnika koji su kupili mjesto trenera.

Prvi takav "trener" dobit će i počast predstavljanja na početku utakmice na stadionu Grotenburg, a nakon utakmice će na posebnoj press-konferenciji "podnijeti ostavku".

KFC Uerdingen se nekad zvao Bayer Uerdingen i bio je jedan od stabilnijih bundesligaša, pa su 1985. osvojili Njemački kup, a godinu kasnije igrali su u polufinalu Kupa pobjednika kupova. Odlazak velikog sponzora Bayera klub iz Krefelda je srozao čak do četvrte lige.