Čeka se ishod žalbe
0

Četvrtak u Nyonu je Dan D za Waynea Rooneya

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Od ishoda žalbe Waynea Rooneya u sjedištu Evropske nogometne unije (UEFA) u Nyonu u četvrtak zavisi kompletan nastup igrača Manchester Uniteda u dresu Engleske u grupnoj fazi Eura 2012. u Ukrajini i Poljskoj.

Rooney, koji je kažnjen sa tri meča zabrane nastupa za Gordi Albion, odmah će poslije večerašnje utakmice grupe C Lige prvaka protiv Bazela, otputovati u Nyon i nadati se da će dobiti pomilovanje za svoj nesportski potez tokom kvalifikacione utakmice sa Crnom Gorom (2-2) kada je žestoko bez lopte udario Miodraga Džudovića.

Kako stvari trenutno stoje, Rooney će propustiti sve utakmice Engleske u Grupi D protiv Francuske, Švedske i Ukrajine.

Međutim, iskusni ljudi UEFA-e u disciplinskim stvarima vjeruju da se Rooney može nadati smanjenju kazne na dvije utakmice.

FA može tvrditi da su tri utakmice zabrane na samom Euru mnogo gora kazna od isto toliko mečeva u kvalifikacijama.

I sam Džudović, koji je dobio udarac od Rooneya, je pružio podršku Englezu.

Direktor engleskog kluba Adrian Bevington, koji zastupa Rooneyja, rekao je ranije ove sedmice da osjeća da imaju vrlo snažne dokaze u korist Waynea.

  • Podržao ga je selektor Fabio Capello, crnogorski igrači i brojni stručnjaci. Bićemo u Nyonu s našim pravnim timom za podršku i predstavićemo naš slučaj i vidjeti kako će biti primljen. Važno je iznijeti slučaj UEFA-i, pa neka oni daju konačni sud – izjavio je Bevington.

Žalbeni postupak Rooneya u UEFA-i počeće u 9:30, a odluka će biti donesena vjerovatno u ranim poslijepodnevnim satima.