Kako će izgledati Santiago Bernabeu
0

Četiri mogućnosti novog izgleda stadiona Real Madrida

Klix.ba
Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, je na dašanjem godišnjem okupljanju članova kluba predstavio četiri moguća rješenja novog izgleda stadiona Santiago Bernabeu.

Prema Perezovim riječima, novi stadion bit će "primjer moderne građevine" i jedan od najspektakularnijih nogometnih terena na svijetu čija bi gradnja trebala početi u naredne tri godine.

"Četiri modela stadiona projektovale su kuće Amela-Populous, Moneo-Herzog&De Meuron, Norman Foster-Rafael de Lahoz i GMT Architekten-L35-Ribas. Naš cilj je bolji i ljepši stadion i bolji uslovi u trening centrima. Želimo da oboje budu arhitektonske ikone i simboli našeg kluba", kazao je Perez u obraćanju članovima kluba.

Ova četiri modela stadiona Upravi "kraljevskog kluba" dostavljeni su prije dvije sedmice i u narednim mjesecima članovi Uprave će analizirati svaki prijedlog pojedinačno.

Na današnjem okupljanju, čelni čovjel Real MAdrida otkrio je kako je ovaj klub prošle godine zaradio 500 miliona eura što im dopušta dodatna ulaganja u ekipu i stadion.