Nogomet
22

Četiri bh. internacionalca na terenu: Roma dočekuje Real, "vatreno krštenje" Genta i Wolfsburga u osmini finala Lige prvaka

Piše: E. B.
Roma i Real igraju na Olimpicu (Foto: AFP)
Roma i Real igraju na Olimpicu (Foto: AFP)
Drugog dana osmine finala Lige prvaka na teren izlaze i četiri naša internacionalca.

Roma - Real Madrid (Olimpico, 20:45 sati)

Naši reprezentativci Edin Džeko, Miralem Pjanić i Ervin Zukanović će sa svojom Romom igrati na Olimpicu protiv Reala iz Madrida.

Klubovi su se do sada u UEFA-inim takmičenjima sastali osam puta, a Kraljevi su malo uspješniji - imaju četiri pobjede, Roma tri, a jedan susret završen je neriješeno.

Zanimljivo, u posljednjem duelu u sezoni 2007/2008. klubovi su se sastali u osmini finala, a Roma je, predvođena Spallettijem na klupi slavila u oba meča 2:1 i prošla dalje. To je ujedno Romi bio posljednji prolaz u četvrtfinale elitnog evropskog klupskog takmičenja, dok Real traži šesto uzastopno četvrtfinale.

Spalletti se nada da će i ovog puta njegova ekipa na kraju slaviti, a na drugoj strani će ovo biti Zidaneov trenerski debi u Ligi prvaka.

U redovima Rome svi su spremni za igru, dok su povrijeđeni Marcelo (rame), Pepe (stopalo) i Bale (butni mišić) upitni u sastavu Reala.

Gent - Wolsfburg (Ghelamco Arena, 20:45 sati)

Za obje ekipe ovo je "vatreno krštenje" u osmini finala Lige prvaka.

Domaćin, za kojeg nastupa potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Danijel Milićević, je u blagom padu forme, s obzirom na to da je nakon završetka grupne faze Lige prvaka od 11 utakmica izgubio tri.

I s druge strane Wolsfburg ne briljira, te je pobjedom nad Ingolstadtom u nedjelju prekinuo niz od sedam utakmica bez pobjede.

Milićević je zbog lakše povrede skočnog zgloba upitan za meč, no najvjerovatnije je da će igrati. Uz njega, pod znakom pitanja su i nastupi Dejaegerea i Nielsena, dok je definitivno za utakmicu otpao Matton zbog povrede stopala.

Wolfsburg će biti bez suspendovanog iskusnog štopera Nalda i povrijeđenih Dosta i Guilavoguija, dok je nastup Schürrlea i Arnolda pod znakom pitanja.