Safet Sušić
0

"Čestitam Meksiku na pobjedi, ali i mojim igračima na zalaganju"

FENA
Safet Sušić (Foto: AP)
Safet Sušić (Foto: AP)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinioć je poražena od Meksika 2:0, u prijateljskom meču odigranom u Atlanti. Golove su postigli Pjanić (48. - autogol) i Pacheco (55.).

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice selektor BiH Safet Sušić je čestitao Meksiku na pobjedi:

''Dali smo naš maksimum u ovom trenutku ali Meksikanci su bili bolji. Igra je bila izjednačena do prvog gola, nakon kojeg smo napravili nekoliko grešaka. Smatram da je sudija napravio grešku dosudivši penal za Meksiko, te da bi utakmica imala drugi tok da se to nije dogodilo, ali moram čestitati Meksiku na pobjedi'', kazao je on.

Sušić je dodao da je Meksiko odlična ekipa s brzim i okretnim igračima, ali da ne može ništa zamjeriti bh. igračima jer su se maksimalno zalagali.

Meksikanci su pitanje pobjednika riješili u prvih deset minuta nastavka, kada su postigli oba gola. U vodstvo su došli u 48. minuti autogolom Pjanića, kojeg je pogodila lopta nakon što je Hasagić odbranio penal napadaču Manchester Uniteda Chicharitu.

Priliku za izjednačenje BiH je imala nakon nekoliko minuta, ali je Ibišević iz dobre pozicije pogodio stativu. Kazna za promašaj uslijedila je već u narednom napadu, kada je Pacheco iskoristio grešku Mujdže i savladao Hasagića za konačnih 2:0.

Za reprezentaciju BiH u meču s Meksikom nastupili su: Hasagić, Mujdža, Spahić, Mravac, Salihović (od 78. Subašić), Medunjanin (od 71. Vranješ), Bešić, Lulić (od 62. Muslimović), Pjanić, Misimović i Ibišević.