Nogomet
42

Cesare Prandelli savjetovao Romi kako da vrati Džeku u pravu formu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nekadašnji selektor talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli analizirao je probleme u kojima se u proteklim sedmicama našla ekipa Rome. Vučica bilježi loše rezultate, a proteklog vikenda nije pomogla ni smjena Rudija Garcije i dovođenje novog trenera Luciana Spallettija.

Roma je u posljednjoj utakmici Serije A protiv Verone odigrala 1:1 na Olimpicu, a navijači su izviždali pojedine igrače, ponajviše kapitena bh. nogometne reprezentacije Edina Džeku.

Prandelli je u kolumni za Calciomercato.com istakao da trener Spalletti nije mađioničar te da ekipa nije dobro fizički pripremljena u ovom trenutku.

"Spalletti postepeno mora dovesti ekipu u bolje kondiciono stanje, ali mora i taktički bolje pripremiti ekipu, jer im trenutno nedostaje reda. Druge ekipe ih brzo rašire na terenu i onda igrači Rome moraju trčati više", napisao je Prandelli u svojoj kolumni.

Komentarisao je veoma loš učinak Edina Džeke tokom ove sezone, jer se od njega mnogo više očekivalo. Naglasio je da je Džeko najmanje kriv, budući da nije dobivao dovoljno lopti od krilnih napadača.

"Salah i Gervinho su dribleri i nemaju naviku da asistiraju centralnom napadaču", naveo je Prandelli.

Savjetovao je Romi da dovede "uporne" igrače kao što su Stephan El Shaarawy ili Diego Perotti.

"To su tipovi igrača koji bi pomogli Džeki da opet postiže golove i mislim da bi u konačnici u velikoj mjeri nabolje promijenili igru Rome", zaključio je Prandelli.