Mijenja Lippija
0

Cesare Prandelli će biti novi selektor Italije

Totalsport
Cesare Prandelli
Cesare Prandelli
Danima se nagađalo, a u srijedu je Fiorentina poslala i službenu obavijest za javnost. Njihov dosadašnji trener Cesare Prandelli će postati novi selektor Italije.

Na toj se dužnosti trenutno nalazi Marcello Lippi koji priprema italijansku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo koje 11. juna započinje u Južnoafričkoj Republici. Tamo će Talijani braniti naslov svjetskih prvaka od prije četiri godine, kada su bili najbolji u Njemačkoj.

Ranije je Lippi najavio da ubuduće neće biti selektor Italije, a iz Talijanskog nogometnog saveza su u međuvremenu tražili rješenje i najviše dvojili između dva imena: Prandelli ili Spalletti.

Zadnjih dana su Giancarlo Abete, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza i ostali čelnici saveza obavljali sastanke i pregovore s Prandellijem i predstavnicima Fiorentine i izgleda dogovorili sve potankosti.

"Nemamo što skrivati, Prandelli odlazi od nas da bi postao selektor Italije" rekao je Mario Cognini, dopredsjednik Fiorentine uz poruku:

"Ovo nije zbogom Prandelliju, već nadam se doviđenja. Prandelliju želimo sve najbolje i naravno naslov svjetskih ili europskih prvaka. Nakon takvog uspjeha bili bi presretni kada bi se opet vratio kod nas."

Prandelli je na dužnosti trenera Fiorentine bio od 2005. godine, a najveći uspjeh je ostvario ove sezone kada je s klubom igrao osminu finala Lige prvaka, gdje su pomalo nespretno ispali od budućeg finalista, minhenskog Bayerna.

U međuvremenu je Fiorentina, znajući za situaciju, tražila njegovog nasljednika i navodno dobila načelno "da" od Siniše Mihajlovića, dosadašnjeg trenera Catanije.