Odglumio faul
0

VIDEO / Celticovi igrači traže kaznu za Eduarda

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon uzvratne utakmice 4. pretkola Lige prvaka između Arsenala i Celtica ostali su repovi. Iako pobjednik nije u ni jednom trenutku bio sporan, za igrače škotske ekipe sporan je način na koji je Arsenal došao do vodstva.

Hrvatski reprezentativni napadač Eduardo je u 27. minuti sam lukavo izborio jedanaesterac. Iskosa s lijeve strane pao je u petercu Celtica nakon što je simulirao kontakt s golmanom Borucom, a sudija Mejuto Gonzalez je start ocijenio prekršajem.

Kasnije je i smireno pretvorio najstrožu kaznu u vodstvo Arsenala, te tako trasirao put ka 3-1 pobjedi (ukupnih 5-1), kao i nastupu u Ligi prvaka.

  • Na televiziji se sve jasno vidi i UEFA mora djelovati protiv Eduarda i kazniti ga. Mislim da bi trebao dobiti dvije utakmice zabrane nastupa jer jedanaesterca nije bilo. Rekao sam mu to i svi iz Celticove ekipe su mu to rekli - izjavio je strijelac utješnog gola za Celtic u 2. minuti sudijske nadoknade Massimo Donati.

Branič Celtica Glenn Loovens slaže se sa svojim saigračem.

  • Mislim da Eduardo čak ni ne govori engleski, pa nije bilo smisla pričati s njim. Bilo je to jako razočaravajuće, ali takav je nogomet. Tužno je to što nam se dogodilo, mislim da nije pošteno. To je pomoglo njegovoj ekipi da dođe u vodstvo, a sudija i njegovi pomoćnici bi trebali vidjeti takve stvari - rekao je branič Glenn Loovens.