Škotski Premiership
0

Celticova “devetka” protiv Aberdeena

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Na najbolji su mogući način nogometaši Celtica proslavili 123. rođendan svoga kluba. Nedorasli su Aberdeen u 11. kolu škotske Premierlige torpedirali s devet komada za rekordnu 9-0 pobjedu.

Anthony Stokes i Gary Hooper iskoristili su dan za hat-trick, s time da je Stokes dvaput pogađao s bijele tačke, u 26. i 45. minuti. Hooper je u prvom poluvremenu bio precizan u 28. i 31. minuti, pa je Celtic na odmor otišao s prednošću 4-0.

Treba spomenuti da je Aberdeenu u 25. minuti isključen Paul Hartley zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a snage na terenu su izjednačene 15 minuta kasnije kada je crveni karton zbog prekršaja dobio i Thomas Rogne.

Unatoč velikoj prednosti, Celtic ni u nastavku nije ubacio u nižu brzinu. Treće su golove postigli Hooper i Stokes, u strijelce su se upisali i Joe Ledley i Patrick McCourt iz trećeg penala, a domaćima je autogolom pomogao i Josh Magennis.

Zanimljivo je da je uoči utakmice nekoliko stotina Celticovih navijača protestvovalo ispred ureda Škotskog nogometnog saveza zbog, prema njihovom mišljenju, lošeg suđenja njihovom klubu. No, u subotu se valjda nisu imali razloga žaliti na sudiju.

Ova je pobjeda najuvjerljivija u 12-godišnjoj historiji škotskog Premiershipa. Škotski Premiership, 11. kolo:

Celtic - Aberdeen 9-0

Hamilton - Dundee United 0-1

Inverness - Motherwell 1-2

Johnstone - Kilmarnock 0-3

Redoslijed: 1. Celtic 30, 2. Rangers 28 (-1), 3. Motherwell 19, 4. Dundee United 17...