Osmina finala Lige prvaka
2

Celtic dočekuje Juventus, PSG gostuje kod Valencije

Klix.ba
Igrači Celtica na treningu (Foto: AFP)
Igrači Celtica na treningu (Foto: AFP)
Nakon završetka pauze između grupne i nokaut faze ove sedmice se nastavlja takmičenje u nogometnoj Ligi prvaka. U utorak će biti odigrani prvi susreti osmine finala između Celtica i Juventusa te Valencije i PSG-a.

Celtic - Juventus

Celtic za utakmicu s Juventusom inspiraciju pronalazi u meču odigranom 2001. godine, u kojem su zabilježili pobjedu rezultatom 4:3 nad Starom damom. Škotska ekipa će prvi put nakon pet godina igrati u osmini finala Lige prvaka te će zasigurno učiniti sve kako bi iskoristila prednost domaćeg terena.

S druge strane, Juventus uvijek ima visoke ambicije, tako da se ekipa iz Torina ne namjerava zadovoljiti dosad postignutim. Dobra partija u Glasgowu bi bila veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Valencia - PSG

Valencia će na svojoj Mestalli dočekati PSG predvođen sjajnim švedskim internacionalcem Zlatanom Ibrahimovićem. Španska ekipa ima pozitivnu statistiku u ogledima sa francuskim timovima. U osam susreta su na svom terenu upisali pobjede.

PSG je ekipa u usponu sa četiri pobjede u nizu u domaćem prvenstvu. Izabranici Carla Ancelottija sigurno ne dolaze u Španiju sa bijelom zastavicom. S obzirom na mogućnosti Zlatana Ibrahimovića, odbranu Valencije zasigurno ne očekuje lak posao.

Oba susreta se igraju s početkom u 20:45 sati.