Nogomet
4

Celta u sudijskoj nadoknadi stigla do trijumfa u gostima kod Espanyola

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U okviru šestog kola španske La Lige su se sastali Espanyol i Celta, a gosti su slavili sa 2:0 golovima u 90+1. i 90+4. minuti susreta.

Obje ekipe su propustile po jednu veliku priliku u prvih 45 minuta susreta. Najprije je gostujući tim zaprijetio u 19. minuti, kada je Theo Bongonda prošao dva obrambena igrača Espanyola i šutirao, ali je Diego Lopez sjajno odbranio i odbio loptu u korner.

Ekipa iz Barcelone je zaprijetila opasno u 26. minuti. Leo Baptistao je šutirao, no njegov šut je ukrotio Sergio Alvarez.

U drugom poluvremenu većih uzbuđenja nije bilo do posljednjih 20 minuta susreta. U 71. minuti veliku priliku imao je David Lopez, koji je u gužvi u kaznenom prostoru Celte šutirao glavom, no odbrana gostiju je uspjela otkloniti opasnost pred svojim golom.

Susret je riješen u sudijskoj nadoknadi. Nakon jedne dobre akcije gostiju u 90+1. minuti Gustavo Daniel je sjajno uposlio Giuseppea Rossija, koji je lobovao istrčalog Lopeza za veliko slavlje gostiju.

Domaćin je potom krenuo na sve ili ništa, a nakon kontranapada u 90+4. minuti Pione Sisto je silovitim šutem matirao drugi put Lopeza za konačnih 2:0.