Španski Kup kralja
0

Celta nadoknadila 0-2, Zaragoza prošla s igračem manje

Totalsport
Veliki podvig u šesnaestini finala španskog Kupa kralja napravila je Celta koja je u Vigu nadoknadila 0-2 iz prve utakmice protiv Almerije, a potom je u produžetku izborila prolazak u osminu finala.

Nakon što je prvo poluvrijeme, i 10 minuta drugog, završilo bez pogodaka, činilo se da će Almerija izboriti meč protiv aktuelnog prvaka Španije - Real Madrida. Međutim, Chu Young Park daje gol u 56. minuti za vodstvo domaćina 1-0 i tada kreće potpuna ofanziva na gol Almerije.

Nakon svih neuspjelih pokušaja sreća se Celti konačno osmjehnula u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je Roberto Lago pogodio za 2-0, te omogućio svojoj ekipi da kroz produžetke izbori prolazak dalje.

To je i učinila, a pogodak odluke postigao je "džoker" s klupe Enrique De Lucas, koji je u igru ušao u 86. minuti susreta. De Lucas je pobjednički pogodak zabio u 109. minuti.

Zaragoza je kod Granade izborila prolazak zahvaljujući pogotku u gostima. Iako je u uzvratu izgubila s 2-1, pobjeda od minimalnih 1-0 kod kuće bila je presudna u konačnici.

Jude Ighalo doveo je Granadu u vodstvo u 27. minuti, Jose Mari poravnao je na 1-1 u 56., a samo tri minute kasnije Helder Postiga dobiva drugi žuti karton i Granada preostalih 30-ak minuta ima brojčanu prednost na terenu.

Svega sedam minuta trebalo je domaćinima da preko Diega Mainza povedu, međutim do presudnog gola za prolazak dalje nisu mogli. Spomenimo i da je na utakmici podijeljeno čak 10 žutih kartona! 

Kup kralja, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Celta - Almeria 3-0 (Park 55, Lago 90+2, De Lucas 109), prva utakmica 0-2 Granada - Zaragoza 2-1 (Ighalo 27, Mainz 66 / Jose Mari 56), 0-1 Mallorca - Deportivo 0-0, 1-1