Nogomet
18

Čelnici FK Sarajevo podsjećaju na slučaj Sadović i očekuju tri boda

Piše: Edin Isanović
Edis Kusturica (Foto: Klix.ba)
Edis Kusturica (Foto: Klix.ba)
Čelnici FK Sarajevo očekuju da će nadležne komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjim vanrednim sjednicama o neredima na utakmici protiv Borca donijeti odluku u korist tima sa Koševa.

Derbi utakmica 9. kola BHT Premijer lige između Sarajeva i Borca prekinuta je u 70. minuti, kada je nekoliko neodgovornih navijača Sarajeva utrčalo na teren. Iako je policija garantovala sigurnost za nastavak utakmice, čelnici Borca zahtijevali su da se isprazni sjeverna tribina stadina Koševo. No, i kada je to učinjeno izabranici Dragana Jovića odbili su izaći na teren.

Međutim, i čelnici Borca imaju adute da će meč biti registrovan rezultatom 0:3. Također, nije isključeno da se odigra nova utakmica, bez prisustva gledalaca.

Kao jak argument čelnici tima sa Koševa naglašavaju da su ispunili sve zahtjeve sudije i delegata i da se utakmica mogla nastaviti.

"Sve što je zahtijevano od FK Sarajevo je ispunjeno, meč se mogao nastaviti. Vjerujem da će nadležni u NSBiH donijeti ispravnu odluku”, kazao je za Klix.ba Edis Kusturica, potpredsjednik Sarajeva, koji je osudio utrčavanje navijača u teren.

U timu iz Titove 38/b napominju da je u takmičarskoj sezoni 2004/2005. na prvenstvenoj utakmici Borac - Sarajevo, koja je odigrana u Banjoj Luc,i jedan navijač domaćih utrčao na teren i udario tadašnjeg nogometaša Bordo tima Mirnela Sadovića.

Nakon toga igrači Sarajeva povukli su se u svlačionicu, a delegat je tražio da se isprazni stadion. No, i kada je to učinjeno igrači tima sa Koševa odbili su nastaviti utakmicu. Nadležna komisija NSBiH utakmicu je tada registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Borca.