Nogomet
256

Čelni ljudi FK Sarajevo: Ostvarili smo san!

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo danas je na Koševu osvojio pehar Kupa naše zemlje i plasirao se u kvalifikacije za Evropsku ligu. Čelnici bordo tima su se u izjavama za Klix.ba složili da je ovo veliki trenutak jer je ekipa sa Koševa devet godina čekala na ovaj trofej.

"Presretan sam, ovo je ostvarenje sna. O ovome sam sanjao kada sam postao predsjednik FK Sarajevo i sada se konačno ostvarilo. Osvajanje ovog trofeja znači da smo na pravom putu. Nadam se da su svi navijači Sarajeva zadovoljni", rekao je za naš portal Edis Kusturica, predsjednik FK Sarajevo.

Sportski direktor kluba sa Koševa Abdulah Ibraković je istakao da je iza njegovog kluba turbulentna sezona, te da je osvajanje jednog trofeja bio cilj kojeg su uspjeli ostvariti.

Veliku sreću nije mogao skriti ni trener Dženan Uščuplić, prva osoba koja je i kao trener i kao igrač osvojila pehar Kupa BiH.

"Ovo su karakterni momci, koji znaju igrati, imaju harizmu i plod svega toga je ovih 7-8 utakmica koje nismo izgubili. Presretan sam jer sam rođen u ovom gradu, jer sam igrao za ovaj klub", kazao je Uščuplić i poručio da trofej poklanjaju svim navijačima.