Važna utakmica na Bilinom Polju
0

Čelik želi pobjedu protiv Širokog Brijega

Klix.ba
Foto: Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
Foto: Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
U prostorijama nogometnog kluba Čelik, održana je press konferencija povodom utakmice 25. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, gdje će domaći Čelik ugostiti Široki Brijeg.

Na press konferenciji govorili su Vlatko Glavaš i Avdija Vršajević. Glavaš je rekao da je ovo veoma teška utakmica.

"Sigurno je da nemamo pravo na kiks i mislim da su to igrači shvatili. Utakmica u Banjoj Luci je bila najbolja od kada sam ja tu. Široki je kvalitetna ekipa, a nama je cilj pobjeda", rekao je trener Čelika.

Što se tiče ekipe, "Crno-crveni" će na travnjak izaći sa istom ekipom kao i iz prošlog kola, jedino je upitan nastup Hinovića koji je pao u psihološku krizu.

Avdija Vršajević se složio sa Glavašom da je ovo veoma bitna utakmica, kao i to da je utakmica u Banjoj Luci povratila mnoge u formu.

"Svi smo svjesni da nemamo prava na kiks i da prosipamo bodove na Bilinom polju, ne samo zbog igrača i kluba, već i zbog naših navijača.", zaključio je Vršajević.

Čeliku je ovo jedna od bitnijih utakmica sezone, u prvom susretu sa Borcem izgubili su rezultatom 2:0, ali je u toj utakmici igra nogometaša iz Zenice bila najbolja u dosadašnjem djelu sezone. Široki je drugoplasirana ekipa i finalista Kupa BiH.

Koliko je za Čelik bitna ova utakmica govori to da će igrači večeras provesti u karanteni.

Utakmica je na rasporedu u subotu sa početkom u 17 sati.