Nogomet
9

Čelik želi pobijediti i Zrinjski, Široki gostuje u Zvorniku

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U sjeni velikog derbija na Koševu igra se i sedam ostalih utakmica 28. kola BHT Premijer lige. Čelik, koji igra fenomenalno u posljednje vrijeme, seriju pobjeda pokušat će nastaviti u okršaju sa Zrinjskim.

No, neće im biti lako jer će igrati protiv jedne od najboljih bh. ekipa. Drini na megdan stiže Široki Brijeg. Domaćima je trijumf prijeko potreban u borbi za opstanak, dok se gosti sa Pecare bore za izlazak na evropsku scenu. Sve sugerira da će biti zanimljiv meč.

Za Travnik nema puno filozofije u sudaru sa Radnikom. Pobjeda se nameće kao imperativ. Ostaje da vidimo mogu li Veziri savladati neugodne goste iz Bijeljine. Olimpic će odmjeriti snage sa Slavijom. Ovaj okršaj mnogo je važniji za goste koji su se serijom poraza doveli u opasnu zonu.

Mladost će ugostiti i pokušati poraziti Vitez. Ukoliko ne uspiju, teško će izboriti opstanak u društvu najboljih.

U Vrapčićima će igrati Velež i Sloboda. Dvoboj starih rivala koji nema rezultatsko značenje. Stoga se očekuje nadigravanje sa obje strane.

Zvijezda, koja se grčevito bori za opstanak, gostuje u Banjoj Luci. Pokušat će iznenaditi favorizovanog domaćina.

Parovi i satnica:

Čelik – Zrinjski Drina- Široki Brijeg Travnik – Radnik Olimpic – Slavija Mladost V.O. – Vitez Velež – Sloboda Borac – Zvijezda Sve utakmice počinju u 17:00 sati

Tabela:

  1. Sarajevo 59
  1. Željezničar 58
  2. Zrinjski 54
  3. Široki Brijeg 53
  4. Olimpic 43
  5. Borac 43
  6. Čelik 38
  7. Velež 35
  8. Sloboda 34
  9. Radnik 27
  10. Slavija 26
  11. NK Vitez 26
  1. Drina 25
  2. Travnik 25
  3. Mladost 22
  4. Zvijezda 21