Zenica
0

Čelik večeras domaćin Sarajevu

FENA
Šef stručnog štaba NK "Čelika" Ivo Ištuk uoči večerašnjeg derbija 1. kola Premijer lige BiH, između zeničkog tima i FK "Sarajeva", izjavio je, da vjeruje da će veliki broj posjetilaca na tribinama Bilinog polja, uživati u igri starih rivala.

"Utakmice 'Čelika' i 'Sarajeva' uvijek su pune naboja, a on je nešto veći nakon posljednje utakmice u kojoj je Sarajevo na Koševu slavilo s 3:0. Ipak očekujem da će utakmica proteći u fer i sportskom nadmetanju, kako na travnjaku, tako i na tribinama i naravno, da će Čelik slaviti pobjedu. Ekipu 'Sarajeva' respektujemo ali pred domaćom publikom 'Čelik' želi zadržati stopostotan učinak i novu sezonu u kojoj imamo velike ambicije, otvoriti pobjedom", izjavio je Ištuk.

Čelik je oslabljen neigranjem Bojana Markovića i Fenana Salčinovića, a Ivo Ištuk najavio je da će njegov tim utakmicu započeti u sastavu: Tripić, Čolić, Moranjkić, Hasanović, Jurčević, Zahirović, Pupčević, Šabić, Hadžić, Purić, Kapetan.

Prema informacijama iz uprave kluba, najavljen je veliki broj gostiju, a pred početak utakmice bit će odata počast nedavno preminulom bivšem predsjedniku NK "Čelik" i federalnom premijeru Ahmetu Hadžipašiću.

Iz MUP-a ZDK-a upozorili su da će pripradnici policije poduzeti pojačane mjere kontrole i da će protiv eventualnih izgrednika biti poduzete mjere u skladu sa Zakonom o sigurnosti održavanja sportskih manifestacija u ZDK-u.

Utakmica "Čelik" - "Sarajevo" igra se u 20.30 sati.