Nogomet
0

Čelik se dogovorio sa Damirom Tosunovićem

Piše: E. B.
Nogometaši Čelika nastavili su sa pripremama za novo prvenstvo, a nove test utakmice bit će na Memorijalnom turniru Galib Mujčić u Vitezu, koji se igra u petak i subotu. S obzirom da lista pojačanja još uvijek nije zatvorena, na Bilinom polju ima mjesta za dodatne ponude igrača i menadžera.
Novo ime na listi Čelikovih igrača je Damir Tosunović, koji je potpisao ugovor na godinu dana, tako da bi napad trebao biti ubojitiji. Napadač Tosunović je od srijede redovan na treninzima i trebao bi biti značajno pojačanje.

Na listi čekanja za potpise su stoper Darko Mitrović, o kojem će se odlučiti nakon turnira u Vitezu i vezni igrač Dejan Martinović, sa kojim se prethodnih dana razgovaralo i koji treba da se izjasni o Čelikovoj ponudi za dan-dva.

Na treninzima Čelika je i vezni igrač Jakob Filipović, koji je igrao u pulskoj Istri, ali se treneri još nisu izjasnili o njegovom daljnjem statusu.

Naravno nakon igračkih dolazaka bit će i novih odlazaka, jer koga nema bez njega se mora, a na ovoj listi je bočni igrač Kuduzović na kojeg više u Čeliku ne računaju, iako ima važeći ugovor sa klubom.

Njega nema na pripremama i za njega su najvjerovatnije vrata Čelikove svlačionice već prošlost.

Dolaskom Tosunovića ekipu će najvjerovatnije napustiti napadač Jasmin Smriko, koji je već ranije izrazio želju da se vrati u prvoligaški Vitez.