Nogomet
1

Čelik pod imperativom pobjede protiv Olimpica, Borac dočekuje Vitez

Piše: Edin Isanović
U subotu se igra pet utakmica 2. kola BHT Premijer lige. Čelik će u Zenici dočekati Olimpic koji je često na Bilinom Polju znao osvojiti bod ili sva tri. Stoga u taboru crveno-crnih sa dosta opreza ulaze u ovaj meč.

U 1. kolu Čelik je remizirao na svom terenu protiv Borca, bilo je 1:1.

"U svakom slučaju bilo bi ugodnije razgovarati o Olimpicu da smo ostvarili rezultat u prvom kolu. Dvije domaće utakmice za našu ekipu bile su prilika da napravimo pozitivnu stvar, ali nismo uspjeli. Analizirali smo utakmicu sa Borcem i mogu reći da što više gledam utakmicu dobivam utisak da smo je odigrali sadržajno i dobro", istakao je Jagodić na pres-konferenciji.

Gosti iz Sarajeva naglašavaju kako uvijek igraju dobro na Bilinom Polju. Tradiciju žele nastaviti i u subotu.

Borcu na megdan stiže novi premijerligaš Vitez. Izabranici Dragana Jovića težit će osvajanju kompletnog plijena. Iako je tim iz Banja Luke imao dosta problema prije početka sezone, u okršaju sa Čelikom pokazali su kvalitet što ohrabruje sve navijače ovog tima.

Novajlija u ligi u 1. kolu osvojio je bod na Piroti. Kako kažu u Banju Luku ne putuju sa bijelom zastavom.

Radniku na noge dolazi Zvijezda. Tim iz Bijeljine pokušat će pobijediti goste iz Gradačca. Domaći će u uvodu pokušati doći do prednosti koje će na određeni način usmjeriti tok utakmice.

Zrinjski će odmjeriti snage sa Rudarom. Domaći u utakmicu ulaze sa željom da ostvare pobjedu. To, naravno, nalaže apsolutnu ozbiljnost i zalaganje. Svako posrtanje na domaćem travnjaku donijelo bi nove probleme. Sigurno je da će od početka jurišati na tri boda. Gosti iz Prijedora pokušat će u gradu na Neretvi doći do pozitivnog rezultata.

Leotar dočekuje Mladost iz Velike Obarske. Domaćini svjesni teškog poraza na Otoci žele tri boda, što dolijeva optimizam da će biti dobra utakmica. No neće im biti nimalo lako.

Raspored i satnica:

Subota

Radnik – Zvijeda 17:30 sati Leotar – Mladost 17:30 sati Borac – Vitez 20:30 sati

Zrinjski – Rudar P. 20:30 sati Čelik – Olimpic 21:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Nedjelja

Slavija – Sarajevo 17:00 sati (prijenos na BHT1) Željezničar – Travnik 20:30 sati Široki Brijeg – Velež 20:30 sati