Gavran vodi 23 igrača
0

FOTO / Čelik odlazi na pripreme na Zlatibor

ZEDA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Na drugi ciklus priprema, koji je planiran od 7. do 17. jula na Zlatiboru, trener nogometaša Čelika Boris Gavran povest će 23 igrača.

Povratnu kartu za Zlatibor dobili su: Adis Nurković, Amel Pjanić, Kenan Nemeljaković, Kenan Stupar, Mehmedalija Čović, Zoran Brković, Aladin Isaković, Armin Arnaut, Kenan Horić, Dario Purić, Jasmin Smriko, Haris Dilaver, Emir Jusić, Aldin Šišić, Adis Ćulov, Haris Hećo, Aleksandar Kikić, Haris Seferović, Sanel Alić, Selmir Mahmutović, Harun Huseinspahić i Emir Hadžić.

Ovo nije kompletna lista, jer bi Čelik u naredna dva-tri dana trebao pronaći još dva igrača, jednog stopera i playmakera u vezi.

Emir Hadžić (Foto: ZEDA)
Emir Hadžić (Foto: ZEDA)
Na Zlatiboru će Čelik odigrati tri prijateljske utakmice, od kojih jedna sa Vardarom.

Ljetni prelazni rok je pokazao da je definitivna orijentacija u klubu na vlastite igrače i trenutno ih je čak 15 iz vlastitog pogona, a nova Čelikova strategija bit će orijentisana na napadačku igru, sa nešto iskusnijim igračima u odbrani.

Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Boris Gavran (Foto: ZEDA)
"Ekipa je mlada i neiskusna, i trebaće nam dva iskusnija igrača, jer ne možemo da odmah računamo na povrijeđenog Kapetana, koji će ostati raditi u Zenici sa još nekim igračima", kazao je Gavran.

Na pres-konferenciji pred polazak na Zlatibor u novog kapitena ekipe promovisan je Emir Hadžić.