Nogomet
0

"Čelik" očekuje pobjedu protiv "Širokog" i plasman u sredinu tabele

FENA
Uoči subotnje prvenstvene utakmice između Čelika i Širokog Brijega na Bilinom polju (16.30) danas je u zeničkom klubu organizirana pres konferencija na kojoj su predstavnici Čelika naveli kako očekuju pobjedu i bodove za plasman u sredinu tabele.

«Utakmice protiv Širokog Brijega uvijek su teške i neizvjesne, međutim Čeliku u ovom trenutku samo pobjeda donosi mir i mi ćemo sa sportske strane učiniti sve da osvojimo tri boda. Atmosfera u ekipi je odlična, igrači jedva čekaju da utakmica počne», izjavio je pomoćni trener Čelika Benjamin Terzić.

Zbog tri žuta kartona iz sastava će izostati Šerif Hasić, a na povrede se žale Vitomir Paškalj i Sead Bajramović.

«Raduje nas oporavak napadačkog dvojca, Gabrijela Radojičića i Aidina Mahmutovića, čiji će nam povratak u tim mnogo značiti», kaže trener Terzić.

Direktor Čelika Zaim Mujezinović rekao je da su dolazak u Zenicu najavili i navijači Širokog Brijega, za koje će biti osiguran ulazak na sjevernu tribinu.

«Poduzeli smo sve mjere da ova važna utakmica bude pravi spektakl i da prođe bez incidenata», kaže Mujezinović.

Subotnja utakmica Čelika i Širokog Brijega, prva je od tri koliko će ova dva tima odigrati u narednih mjesec dana. Zeničani i Širokobriježeni sastaju se i u polufinalu Kup-a BiH.