Premijer liga BiH
0

Čelik na teškom ispitu, u Zenicu stiže Zrinjski

Piše: Edin Isanović
Foto: Fotoservis (Detalj s utakmice Zrinjski - Sarajevo)
Foto: Fotoservis (Detalj s utakmice Zrinjski - Sarajevo)
Nakon pauze zbog nastupa reprezentacije danas i sutra igraju se utakmice 14. kola Premijer lige BiH. Travnik će na Piroti ugostiti Modriču. S obzirom da „veziri“ igraju odlično na svom travnjaku, pred ovaj okršaj nadaju se osvajanju kompletnog plijena. Njihova forma je u usponu, pa je jasno da žele trijumf. No, moraju biti oprezni, jer je Modriča izuzetno opasna na gostovanju.

Sarajevu na noge dolazi Rudar iz Prijedora. Domaći nemaju pravo na manje od tri boda, a u prilog im ide i činjenica da su u posljednjim kolima prezentirali dopadljiv nogomet. Stoga na najvećem bh. stadionu sa puno samopouzdanja i optimizma dočekuju goste. Prijedorčani su jedini bod na gostovanju osvijili upravo u glavnom gradu BiH, na Grbavici.

Laktaši se bore za goli život, a u pretposljednjem kolu jeseni dočekuju Željezničar. U slučaju da i u ovom okršaju naprave krivi korak, fenjeraš bh. nogometnog prvenstva bi svoje šanse za opstanak sveo na minimum. Tim sa Grbavice ovaj dvoboj vidi kao idealnu priliku za osvajanje bodova i iskupljenje nakon poraza od gradskog rivala.

Leotaru na megdan dolazi Slavija. Tim iz Istočnog Sarajeva u dobrom raspoloženju otputovao je u Hercegovinu sa nadom da konačno može zabilježiti dobar rezultat van svog travnjaka. S druge strane domići žele da se trijumfom oproste od svojih navijača i da prezimi u gornjem domu prvenstvene tabele.

Zenički Čelik očekuje neizvjesna bitka za spas. Do sada su prosuli dosta bodova na Bilinom polju. Danas ih čeka težak ispit u sudaru sa Zrinjskim. Treba im pobjeda. Situacija je dodatno otežana nastavkom bojkota najvjernijih pristalica, tako da će i ovaj put izostati podrška sa tribina. Mostarci najavljuju otvorenu igru. Parovi i satnica:

Subota:

Travnik - Modriča 13. sati

Sarajevo – Rudar Prijedor 13. sati

Laktaši – Željezničar 13.sati

Leotar – Slavija 13. sati

Čelik – Zrinjski 13. Sati

Nedjelja:

Velež – Sloboda 14. sati

Olimpik – Borac 13. sati

Široki Brijeg – Zvijezda 13. sati