Nogomet
0

Čelik gostuje Vitezu u nastavku Premijer lige BiH

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Derbi kola na otvaranju proljetnog dijela prvenstva Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine odigrat će se i u Vitezu, gdje će istoimenom klubu gostovati zenički Čelik. Na današnjoj konferenciji za novinare trener Elvedin Beganović je istakao kako u komšijskom derbiju odlučno idu u pobjedu.

Današnjoj konferenciji za novinare nije prisustvovao šef stručnog štaba Boris Pavić, koji još uvijek nije dobio radnu dozvolu, ali o ambicijama za nastavak sezone i utakmici protiv Viteza govorio je trener Elvedin Beganović.

"U ovom djelu priprema mislim da smo dosta toga dobro uradili i da smo imali idealne uslove. Došli su igrači od kojih očekujemo da poprave našu igru. U pripremama smo odigrali sedam utakmica i nijednom nismo bili poraženi, što nam daje dovoljno motivacije i za nastavak sezone da napravimo pomak na tabeli i nadam se da ćemo sa tim sutra krenuti u Vitezu. Ovo je komšijski derbi, nema nekog favorita, ali Čelik nije nijednu utakmicu izgubio, a nije ni pobijedio, te se nadam da će se sutra promijeniti ta tradicija", kazao je Beganović.

U sutrašnjoj utakmici najvjerovatnije neće nastupiti Emir Jusić jer ima upalu grla, dok Bureković ima žute kartone.

Predsjednik NK Čelik Senad Sarajlić je u uvodnom dijelu konferencije govorio o ambicijama kluba i planovima te je istakao da su u protekla dva mjeseca napravili dosta pozitivnih stvari u klubu vrativši dosta igrača koji su već nastupali za zenički Čelik.

Sarajlić je još dodao da ambicije kluba u nastavku sezone idu nabolje te se nada da će u proljetnom djelu sezone Čelik zabilježiti puno bolje rezultate i plasman na tabeli.

Današnjoj konferenciji su prisustvovali i igrači koji su u zimskoj pauzi pojačali Čelik i to Mahir Karić, Haris Hećo, Asim Zec, Nebojša Pejić, Semir Bajraktarević, Yunus Gulnar i Edib Sikira. Svi igrači su iskazali zadovoljstvo što ponovo nose dres Čelika i istakli su da će dati sve od sebe da Čelik u nastavku sezone napravi dobre rezultate.