Nogomet
0

Čelik dočekuje Slobodu: Nema opravdanja za poraze, sutra moramo igrati što bolji nogomet

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Adnan Nuhagić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U prostorijama Nogometnog kluba Čelik u Zenici danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljena ovosezonska pojačanja zeničkog premijerligaša, a trener i igrači su istakli i očekivanja za prvu utakmicu koja će biti odigrana sutra protiv Slobode.

Vršilac dužnosti direktora NK Čelik Adnan Nuhagić na početku konferencije je kazao kako su ovu sezonu u Čeliku shvatili ozbiljno te pojasnio stanje sa igračkim kadrom. U novoj sezoni za Čelik će nastupati Sead Bučan, Goran Popović, Nedim Oglečević, Stipe Barač i Benjamin Čolić.

"Mi krećemo u borbu za što bolje rezultate, pružili smo koliko smo u mogućnosti da igrači imaju dobre uslove. Šef struke Boris Pavić je dobio radnu dozvolu, a u toku je rješavanje boravišne dozvole, kao i sa Stipom Baračem koji bi u drugom kolu trebao biti registrovan igrač", kazao je Nuhagić.

I ovu sezonu crno-crvene sa klupe će voditi prvi trener Elvedin Beganović, koji je na današnjoj konferenciji za novinare prokomentarisao pripreme, gdje je istakao da je ekipa napravila niz, te da u novu sezonu ulazi slabija za igrače koji su otišli.

"To su igrači koji su davali ton našoj ekipi, ali bitno je da smo ostavili okosnicu ekipe. Direktor je naglasio da nismo uspjeli dovesti ono što smo željeli, a oni su dobili bolje klubove i uslove. Salčinović i Džafić ne konkurišu i nisu u ekipi, ali vjerujem da ekipa može dati svoj maksimum kao i posljednjih mjeseci prošle sezone. Za nas je bitno da zauzmemo poziciju kao protekle sezone, da se popravimo i čak napadnemo vrh tabele", kazao je Beganović.

Na pitanje novinara da li je niz neriješenih rezultata dovoljan za nastup u ovosezonskom takmičenju u Premijer ligi BiH kada ispada šest ekipa, Beganović je odgovorio:

"Mi smo i u zimskom periodu imali problema, nismo pobjeđivali, ali smo se štelili da sezonu krenemo normalno. Naše prijateljske utakmice su tu da vidimo dokle smo s ekipom. Igrali smo po veoma teškom terenu, potcijenili smo ekipu Mladosti Doboja, a umor nas je savladao. Tražim opravadnja, ali nema ih za poraz. U Novom Pazaru smo odigrali loše i nismo dali svoj maksimum. Da smo igrali kao drugo poluvrijeme, taj poraz se ne bi desio. Nadam se da ćemo sutra igrati svoju utakmicu i da će rezultirat biti povoljan".

Medijima su danas predstavljeni i Sead Bučan, Dženis Huseinspahić i Goran Popović koji su istakli kako očekuju uspjeh u dresu Čelika i dobre rezultate na samom otvorenju sezone.

"Kroz karijeru sam prošao mnoge klubove gdje sam se borio i za titule i za opstanke. U Čeliku sam odradio tri treninga, žao mi je što nisam odradio pripreme sa njima jer bih bio spremniji i dosta bih mogao pomoći ekipi, ali vjerujem da ću za desetak dana biti u snazi. Došao sam u jedan organiziran klub i sutra želim da krenemo pobjedom jer kažu da Čelik dugo nije tako počeo sezonu", istakao je Bučan.

Dženis Huseinspahić je istog mišljenja kao i Bučan, a došao je iz redova Mladosti Doboja. On je još dodao da će nastojati svojim radom i uspjehom izboriti mjesto u ekipi te da je spreman svojim zalaganjem doprinijeti zeničkom premijerligašu.

U narednoj sezoni za Čelik će nastupati i Goran Popović koji je prije mjesec dana iz Slavije potpisao za klub sa Bilinog Polja. A od sutrašnje utakmice protiv Slobode očekuje dobar rezultat.

"Mislim da će sve biti dobro do početka sezone, igramo sutra protiv Slobode iz Tuzle. Moje mišljenje je da se Čelik mora postaviti kao favorit kada igra kući. Poštujemo ekipu iz Tuzle, ali ovo je naš teren i nikoga se ne bojimo ovdje. Ovo je klub sa tradicijom i ne bi bilo uredu da mi s takvim razmišljanjem ne uđemo u subotu u utakmicu i možemo se nadati pozitivnom rezultatu", zaključio je Popović.