Uoči početka prvenstva
0

FOTO / Čelik će imati generalnu probu protiv Toška u Tešnju

Sarajevo-x.com
Na današnjoj redovnoj pres-konferenciji u NK Čelik prisutnim novinarima obratili su se Boris Gavran, šef stručnog štaba Čelika, i ovogodišnje pojačanje Damir Tosunović.
Boris Gavran i Damir Tosunović (Foto: nogometniklubcelik.ba)
Boris Gavran i Damir Tosunović (Foto: nogometniklubcelik.ba)
"Iza nas je veći dio pripremnog perioda koji nam je pokazao prednosti, ali i nedostatke ekipe, koje ćemo do početka lige otkloniti. U narednoj sezoni igrat ćemo ofanzivno sa dva napadača. Nakon turnira u Vitezu i Brezi vraćamo se u ritam redovnog treniranja u Zenici. Sve misli su nam okrenute generalnoj probi i utakmici sa Toškom, koju ćemo odigrati u subotu u Tešnju", izjavio je na početku svog obraćanja trener Gavran.

Dodao je kako Čelik može računati na 14-15 kvalitetnih igrača na koje može računati u narednom prvenstvu.

Foto: nogometniklubcelik.ba
Foto: nogometniklubcelik.ba
"Nisam zadovoljan zalaganjem mlađih igrača, koji ukazanu priliku nisu iskoristili, tako da će neki biti posuđeni ekipama iz okruženja. Dobro smo se fizički pripremili i možemo svim ekipama parirati u snazi", optimista je Gavran pred početak ovogodišnjeg prvenstva, piše na zvaničnoj web-stranici Čelika.

Gavran je danas potvrdio da je mladi junior Čelika Seferović otišao na probu u Holandiju. U Čeliku će ostati stoper Darko Mitrović. Najbolje ovogodišnje pojačanje Čelika, napadač Damir Tosunović, zadovoljan je prijemom u Zenici i ekipi.

Foto: nogometniklubcelik.ba
Foto: nogometniklubcelik.ba
"Imamo ekipu sastavljenu većinom od mlađih igrača, kojih dobar broj poznajem. Sa Hadžićem sam igrao u mladoj reprezentaciji i mislim da ćemo dobro sarađivati. Od nas se očekuju golovi i vjerujem da nećemo razočarati navijače. Imamo tim koji može parirati većini bh. timova i naše ambicije su borba za sredinu tabele", izjavio je Tosunović.

Prema posljednjim informacijama, sa laganim treninzima je počeo Armin Kapetan. Zbog povreda su još van stroja Kenan Horić, Kenan Stupar i Haris Dilaver.