Pretučen u Luksemburgu
0

Čeki slomljena jagodična kost i povrijeđeno oko

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Nekoliko neidentificiranih osoba fizički je nasrnulo na prvog dopredsjednika Saveza, koji je zadobio više udaraca po tijelu i glavi. Poslije brze intervencije medicinskog tima reprezentacije BiH Čeko je primljen u luksemburšku bolnicu, gdje su konstatovane kontuzije i napuknuće jagodične kosti, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Čeko je do četiri sata ujutro bio u hitnoj pomoći, a doktori su konstatovali lom jagodične kosti i povredu desnog oka, preko kojeg su stavili flaster.

"Prišlo mi je nekoliko osoba. Prvo su me pitali jesam li predsjednik. Rekao sam da nisam. Potom su me pitali jesam li Čeko. Rekao sam da jesam. Odmah nakon toga su me počeli udarati", rekao je Čeko za SCsport.ba

On tvrdi da bi isto prošao bilo koji funkcioner Saveza da je bio na njegovom mjestu.

"Svejedno je da su bili tamo Iljo ili Suljo isto bi prošli. Ovo je jedna ružna poruka i ne smije se više nikome ponoviti. Napadači su bili u majicama na kojima su bila obilježja navijačke grupe BH Fanaticosi”, kazao je Čeko.

Iz Saveza se navodi da će preduzeti sve mjere i aktivnosti kako bi pomogao nadležnim organima u identifikaciji napadača na dopredsjednika Čeku i njihovom izvođenju pred lice pravde.