Zvjezdan Misimović
0

"Čeka nas utakmica divovskih razmjera"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U borbu za UEFA-inu božićnicu vrijednu tri miliona eura sutra će krenuti nogometaši Wolfsburga, koji na svojoj Volkswagen Areni dočekuju Manchester United u dvoboju šestog kola Lige prvaka.
  • Velika je to za nas utakmica, uistinu divovska. Želimo, naravno, proći u osminu finala, sasvim jasno – izjavio je ofanzivni veznjak njemačkog prvaka Zvjezdan Misimović.

Ovisno o dvoboju u Istanbulu između Bešiktaša i moskovskog CSKA, Nijemcima treba rezultat koji će im donijeti identičan broj bodova kao i Moskovljanima, od kojih imaju bolju gol-razliku. Uspiju li, proći će u osminu finala Lige prvaka u svom debitantskom nastupu, te si obezbijediti dodatna tri miliona eura novca Evropske nogometne federacije (UEFA).

  • Ne smijemo misliti samo na napad. Moramo biti vrlo oprezni jer United ima izvanredne napadače. Mislim, ne treba srljati odmah na početku utakmice. Imamo pred sobom 90 minuta. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati u Istanbulu. Možda će ispasti da nam pobjeda ni ne treba – izjavio je 27-godišnji Bosanac za Uefa.com.

Podsjetio je na dvoboj s Englezima u prvoj utakmici. Nijemci su na Old Traffordu propustili priliku iznenaditi nakon vodstva zahvaljujući pogotku Edina Džeke. Domaći su na kraju sretno slavili 2-1.

  • Igrali smo tada uistinu ekstremno dobro. Ne znam zašto smo stali u drugom poluvremenu i primili dva gola. Bila je to stvarno velika šteta. Da smo uspjeli, ne bismo se sada niti doveli u ovu situaciju.

Priznao je reprezentativac Bosne i Hercegovine da se, kao i njegovi saigrači, i dalje privikava na činjenicu da je Wolfsburg u Njemačkoj umjesto “lovca” postao “lovina”.

  • Ove godine suparnici na nas gledaju drugačije. Svi žele pobijediti prvake, što je za nas totalno nova situacija. Polako se privikavamo na to i nadam se da ćemo igrati sve bolje kako se sezona bude bližila kraju.

Interesantno je da Manchester United uživa u nizu od 14 uzastopnih gostovanja u Ligi prvaka bez poraza. Serija se proteže kroz tri posljednje sezone. U devet od tih 14 utakmica nisu primili gol.

U Wolfsburg dolaze, međutim, bez čitave odbrambene linije. Izvan stroja su Neville, Brown, Vidić, Ferdinand i O'Shea.