Nogomet
0

Čech: Razočaran sam, sudbina više nije u našim rukama

Totalsport
Petr Cech (Foto: AFP)
Petr Cech (Foto: AFP)
Golman aktuelnog evropskog prvaka Chelseaja Petr Čech izrazio je razočaranje visokim 3-0 porazom na gostovanju kod Juventusa u 5. kolu grupe E nogometne Lige prvaka koji je njegovu ekipu gurnuo na rub ispadanja.

Sada Chelsea može proći dalje jedino u slučaju da u posljednjem kolu Šahtar kod kuće svlada Juventus, uz, naravno, njihovu domaću pobjedu protiv Nordsjaellanda.

"Rekli smo prije utakmice da je sudbina u našim rukama, ali više nije. Sada moramo odraditi naš dio posla i nadati se da će sudbina biti ljubazna prema nama", rekao je Čech.

"Realno gledano Juventus je odigrao zaista dobro, te im i dalje treba bod. Šahtar se već kvalificirao pa ne trebaju riskirati sa rezultatom. Ovo je vrlo tužan trenutak jer je prošlosezonska Liga prvaka bila poput sna. Ne bih rekao da je poput noćne more, ali je veliko razočaranje."

Na kraju je Čech dodao još nekoliko riječi o samoj utakmici.

"Mislim da smo pokazali puno više duha nego u posljednjih nekoliko utakmica. Stvorili smo i nekoliko prilika, ali u važnoj utakmici prilike morate i iskoristiti i to je bila razlika. Oni su poveli sretnim odbijancem, a i drugi je gol bio nakon odbijanca, ali odigrali su sveukupno jako dobro."