Odbranio Robbenu, Oliću...
0

VIDEO / Čech: Kod svih šest penala sam pogodio stranu

Totalsport
"Večeras su mi igrači Bayerna pucali šest penala. Kod svih šest sam pogodio stranu", pohvalio je sinoć sam sebe briljantni golman Chelseaja Petr Čech, koji u nedjelju slavi svoj 30. rođendan.

Aludirao je na činjenicu da je u prvom produžetku obranio vrlo loš pokušaj Arjena Robbena s bijele tačke, a onda je u raspucavanju penala obranio Ivici Oliću, te lagano skrenuo udarac Bastiana Schweinsteigera u stativu. Pročitao je i ostale izvođače kod Bavaraca, ali udarce Lahma, Gomeza i Neuera ipak nije uspio obraniti.

"Ulaskom u produžetke je pritisak postao još veći. Očekivao sam da će Robben ići na snagu i šutirati baš onako kako je i pucao. Sada svi možemo uživati u ovom naslovu", rekao je češki golman, a potom se osvrnuo i na učinak privremenog talijanskog menadžera Roberta Di Mattea, koji je s Plavcima osvojio FA Cup, a sada i Ligu prvaka, zahvaljujući čemu će Chelsea iduće sezone zaigrati u kvalifikacijama ovog natjecanja.

"Šta god se dogodilo s njim, ostat će zauvijek da nam je donio dva fantastična trofeja. Učinio je dovoljno da bi zadržao svoju poziciju. No, to je odluka koju će ipak na kraju donijeti uprava našeg kluba", zaključio je Čech.