Snimak šalju FIFA-i
0

VIDEO / Čečenija: Fudbaler brutalno pretučen na utakmici

Sarajevo-x.com
Svjetski fudbalski sindikat (FIFPro) pokazat će čelnicima FIFA-e i UEFA-e videosnimak na kojem se vidi kako je burtalno pretučen igrač Fudbalskog kluba Krasnodar Spartak Gogniev, za vrijeme meča u Čečeniji.

"FIFA i UEFA se moraju baviti ovim. Hitno se mora reagovati da se ovakvi skandalozni incidenti ne bi ponavljali", rekao je potparol FIFPro-a, Dejan Stefanović.

Incident se desio za vrijeme meča između klubova Terek Grozny i Krasnodar, koji se igrao 4. novembra u glavnom gradu Čečenije Groznom. Nakon što mu je sudija dao žuti karton, ljutiti Gogniev odgurnuo je sudiju i počeo se svađati sa protivničkim igračima. Ubrzo mu je sudija pokazao i crveni karton te ga poslao na klupu.

Pri izlasku sa travnjaka napala ga je grupa osoblja i navijača Tereka.

Gogniev je uspio pobjeći u tunel, ali su ga tamo dočekali muškarci u policijskim unifromama i pretukli ga palicama. Spartak je završio sa nekoliko prelomljenih rebara, potresom mozga i slomljenim nosom.

Ruski fudbalski sindikat je reagovao tako što je dvojici fudbalera Tereka zabranio da igraju godinu dana, a Terek će dvije utakmice igrati pred praznim stadionom. Spartak je kažnjen sa šest mjeseci neigranja.