Nogomet
2

Cazorla: Özil je čaroban, on je dar za Arsenal

Totalsport
Mesut Özil (Foto: Arhiv/AFP)
Mesut Özil (Foto: Arhiv/AFP)
Ljetošnji transfer Mesuta Özila iz Real Madrida u Arsenal španski nogometni reprezentativac Santi Cazorla okarakterizirao je darom s neba.

"On nam donosi nešto drugačije i zbog svog talenta ono što radi je čarolija. Čini se ponekad kao da ga nema, a onda promijeni utakmicu s jednim potezom, jednim dodavanjem", rekao je Cazorla za El Pais o svom klupskom saigraču.

"Iznenadilo me da je došao u Arsenal jer baš nije za očekivati da će napustiti Real i izabrati našu ekipu. Za nas je to dar".

Trenutno je Arsenal vodeća ekipa premierligaške tabele, a Cazorla kaže da su Topnici u odnosu na prošlu sezonu osjetno napredovali.

"Mislim da smo sazreli. Lijepo je vidjeti da smo na vrhu, to nam daje samopouzdanje, ali još je dalek put. Morali smo biti konstantniji i to smo ispravili. Ekipa više nije tako 'nevina'. Prošle smo sezone zbog grešaka ili manjka koncentracije glupo gubili utakmice i iz toga smo učili", kaže Cazorla.

Što se tiče borbe za naslov, Cazorla misli da je sve neizvjesno.

"Premierliga je jako otvorena. Manchester United nas je pobijedio i sada zaostaje samo pet bodova, Liverpool igra iznenađujuće dobro i mislim da su ozbiljan kandidat, a tu su i Manchester City, Tottenham... Premierliga nije lagana, nije kao u Španiji i puno je izjednačenije", zaključuje Španac.