Antonio Cassano
0

"Cavvani ili Ibrahimović? Nemojte se šaliti..."

Totalsport
Antonio Cassano (Foto: AP)
Antonio Cassano (Foto: AP)
Milanov napadač Antonio Cassano otvoreno je u intervjuu za Corriere dello Sport progovorio o mnogim zanimljivim temama.

Cassanov Milan u ponedjeljak će na San Siru ugostiti Napoli u velikom derbiju 27. kola Serije A. Milan je vodeći na tabeli s 55 bodova, a Napoli ga prati s tri boda manje.

Novinar se drznuo Cassana pitati ko je bolji, njegov saigrač Zlatan Ibrahimović ili Napolijev urugvajski centarfor Edinson Cavani?

"Nemojte se šaliti, pa kakvo vam je to pitanje? Cavani je dobar igrač, ali me podsjeća na Igora Prottija u Bariju. Cavani bi morao biti konzistentniji. Ibrahimović je za njega viša klasa."

O pripremama za derbi je rekao...

"Osjećamo li pritisak? Ne, ovdje u Milanu postoji samo jedan pritisak, krvni pritisak", našalio se 28-godišnji talijanski reprezentativac, bivši igrač Barija, Rome, Real Madrida i Sampdorije.

Pobrojao je i najbolje igrače s kojima je igrao u karijeri...

"Prvi je Ronaldo, pa Zinedine Zidane. Nakon njih slijede Ibrahimović i Francesco Totti."

Prema nekim najavama, Alexandre Pato dobit će prednost u odnosu na Cassana u sastavu Milana u ponedjeljak.

"Pato je najbolji i to sam i njemu rekao. Samo je Leo Messi bolji od njega. Bilo bi sjajno gledati njih dvojicu u tandemu. Kada sam došao u Milan, odmah sam pronašao zajednički jezik sa Zlatanom Ibrahimovićem, jer smo obojica ludi dečki, dosta smo slični. Pato je još uvijek kao mali, stidljivi dječarac."

Cassano je u Milan stigao u januarskom prelaznom roku iz Sampdorije, koju je napustio nakon velike svađe s predsjednikom Riccardom Garroneom...

"Kada se sjetim što se dogodilo prije četiri mjeseca, platio bih iz svog džepa, samo da nisam napravio tu veliku grešku koju sam napravio u odnosu s Garroneom. On je osoba koja mu je ukazala najviše povjerenja u svijetu nogometa i stvarno nije zaslužio ono što sam mu napravio", skrušeno je priznao zločesti dečko talijanskog nogometa.