Aurelio De Laurentiis
0

"Cavanija ne puštam ni za 100 miliona eura"

Totalsport
Aurelio De Laurentiis
Aurelio De Laurentiis
Nogometaši Napolija hit su sezone u talijanskom prvenstvu, a velik dio zasluga za drugo mjesto na tabeli mogu pripisati svom urugvajskom napadaču Edinsonu Cavaniju.

S 25 postignutih pogodaka u ligaškom dijelu sezone Cavani zajedno s Udineseovim Antonijem Di Nataleom predvodi listu najboljih strijelaca u Seriji A, ali i popise mnogih klubova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

U prošlom je kolu Napoli nadoknadio 0-2 i 2-3 i slavio 4-3 protiv Lazija uz hat-trick urugvajskog reprezentativca. Sve to natjeralo je klupskog predsjednika Aurelija De Laurentiisa da svim zainteresiranima pošalje još jednu poruku:

"Koliko vrijedi Cavani? On nema cijene, nije na prodaju. Ne bih ga prodao ni za 100 miliona eura. Njegova je zadaća braniti Napolijeve boje. Ja sam tu da kažem da on mnogo vrijedi, možda će se onda ljudi umoriti tražeći njegov transfer."

Napoli na drugom mjestu tabele talijanskog nogometnog prvenstva zaostaje tri boda za vodećim Milanom. Posljednji naslov prvaka slavili su 1990. godine predvođeni Diegom Maradonom.