Nogomet
0

Cavani: Real Madrid bi za Suareza morao platiti više nego za Balea

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Urugvajski reprezentativni napadač Edinson Cavani sugerisao je kako je Luis Suarez bolji od Garetha Balea, tvrdeći da bi za transfer njegovog sunarodnjaka trebalo platiti rekordni iznos, da je Suarez prošlog ljeta napustio Anfield.

Otkad je odradio suspenziju koju je vukao iz prošle sezone, Luis Suarez briljira u dresu Liverpoola. U srijedu je postigao četiri gola i namjestio jedan u pobjedi 5-1 protiv Norwicha na Anfieldu. Ukupno je postigao 13 pogodaka u devet nastupa.

Prošlog ljeta je Suarez punio sportske stupce engleskih novina zbog želje da napusti Liverpool i skrasi se u nekom klubu koji igra Ligu prvaka. Najuporniji je bio Arsenal koji je ponudio 40 miliona i jednu funtu za njegov odlazak, jer su vjerovali da je odštetna klauzula iznosila 40 miliona funti, ali to nije bilo tačno.

Engleski mediji opet puno pišu o Suarezu, ali sada zbog izvanrednih igara i golova napadača, kojeg je nahvalio i njegov kolega iz reprezentacije Edinson Cavani.

"Sva četiri gola koje je Luis dao Norwichu su bili golovi najvišeg kvaliteta. Ali, ništa što on radi na terenu mene ne iznenađuje, jer znam za što je sve sposoban. Ne znam kakva mu je budućnost, ali da ga je Liverpool odlučio prodati, siguran sam da bi za njega tražili rekordan transfer. Jedan takav smo imali prošlog ljeta, ali Luis je na većem nivou", rekao je napadač PSG-a.

Cavani je, naravno, aludirao na transfer Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid. Iako iznos nije službeno otkriven španski mediji su pisali o iznosu od 91 milion eura, a engleski o 100 miliona, odnosno o novom rekordu.

"Mislim da je Suarez jedini igrač koji može igrati na nivou Lea Messija ili Cristiana Ronalda. Ukoliko ga dva ili tri najveća evropska kluba požele kupiti, vjerujem da bi pao novi rekordni transfer. S obzirom kako Luis igra on bi toga bio i vrijedan", dodao je Cavani.