Nogomet
0

Cavani razmatra produženje ugovora s Napolijem?

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Napolijev urugvajski reprezentativni napadač Edinson Cavani, jedna od velikih potencijalnih zvijezda ljetnog prijelaznog roka, na kraju bi ipak mogao ostati član kluba iz Napulja, navodi Tuttosport.

Cavani navodno razmišlja o produženju ugovora sa svojim aktuelnim klubom. Novi ugovor bi ga vezao uz Napoli do 2018. godine i povećao mu godišnju platu na 7,5 miliona eura po sezoni.

Trenutno je Cavani u kadru urugvajske reprezentacije na Kupu konfederacija u Brazilu i jako mu smetaju nagađanja o njegovoj budućnosti.

"Trenutno je sve napeto u Napulju. Štagod sam rekao je bilo pogrešno protumačeno, pa bih radije ne govorio o toj temi. Niko ne zna što se može dogoditi sutra ili za godinu dana", rekao je Cavani.

Iz dana u dan piše se o zanimanju Chelseaja, Manchester Cityja, Real Madrida i PSG-a za sjajnog urugvajskog strijelca. Sva četiri kluba ga žele, ali nijedan od njih nije spreman platiti zadanu odštetu od 63 miliona eura.

Sport Mediaset javio je kako je Cavani dogovorio člične uslove sa Chelseajem. Daily Mail sugeriše da je Chelsea podigao ponudu na 52,5 miliona eura, ali to je još uvijek daleko od klauzule iz Cavanijevog ugovora o mogućem odlasku samo za 63 miliona.

Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis i trener Rafael Benitez odlučni su da neće popustiti nijednom ponuđaču za manju cijenu.