Nogomet
1

Cavani: PSG može pokoriti Evropu

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
"Mislim da PSG može osvojiti Ligu prvaka", rekao je urugvajski napadač francuskog nogometnog prvaka Edinson Cavani u razgovoru za Le Figaro.

Prošlog ljeta Cavani je stigao u PSG iz Napolija uz odštetu od 64 miliona eura i otad čini sjajan napadački tandem zajedno uz Zlatana Ibrahimovića. Njih dvojica najbolji su strijelci Le Championnata u ovom trenutku, a kombinirano su postigli 27 golova (Ibrahimović 15, Cavani 12).

"Osjećam se dobro uz Zlatana. On je igrač svjetske klase i plaši suparnike jer može postići pogodak u bilo kojem trenutku. Ima vlastiti stil igre koji se može činiti nepristojan i grub, ali je jako važan igrač ekipe."

U svim takmičenjima ove sezone Cavani je postigao 16 golova u 22 utakmice i kaže da nije požalio zbog transfera u "grad svjetla".

"Osjećam se jako dobro u Parizu. Imao sam prilično tešku prilagodbu, ali ljudi u Francuskoj tretirali su me sjajno i to mi je pomoglo. Danas se osjećam jako sretnim i želim još više sazrijeti kao osoba i kao igrač. Radim sto posto kako bih ostvario svoje ciljeve s PSG-om."