Nogomet
0

Cassilas: Ronaldo je moj saigrač, prijatelj i neprijatelj

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U intervjuu za ESPN, golman Real Madrida i španske reprezentacije Iker Casillas opisao je svoj odnos sa klupskim saigračem i portugalskim reprezentetivcem Cristianom Ronaldom.

Tokom sezone su mediji često izvještavali o lošem odnosu Casillasa i Ronalda. Obojica su to demantovali i fotografisali se zajedno na društvenim događajima, sa svojim djevojkama, valjda kako bi pokazali da je među njima dvojicom sve u redu. Casillas je ipak priznao kako odnos ponekad nije skladan.

"Cristiano je moj saigrač i moj prijatelj. No, on je istovremeno i moj neprijatelj, jer se puno svađamo", rekao je Casillas.

Ronaldo je prošle sezone zabio 40 golova u prvenstvu, a 53 u svim takmičenjima. Casillas je pohvalio golgetersku formu svog 26-godišnjeg saigrača, te je istakao kako bi ga favorizirao u odnosu na Huga Sancheza u odabiru ''dream teama'' Real Madrida.

"S Hugom nikada nisam igrao i nisam ga imao prilike puno gledati. Mogu govoriti o onome što mi je dobro poznato. Cristiano nije slučajno postigao 40 golova u prvenstvu ove sezone. Pogađao je puno i ranije, jasno je da je velik".

Pohvalio je i portugalskog trenera Josea Mourinha.

"Stvorio je ekipu s agresivnim karakterom koja se može uvijek boriti za trofeje. Sazreli smo pod njegovom palicom. Mi smo mlada ekipa, prošle sezone smo osvojili Kup kralja. No, ne smijemo se s time zadovoljiti, već moramo biti još ambiciozniji", zaključio je Casillas.