Riccardo Garrone
0

"Cassano se ne može kontrolirati kad izgubi glavu"

Totalsport
Riccardo Garrone
Riccardo Garrone
Sampdorijin predsjednik Riccardo Garrone prekinuo je šutnju da bi objasnio zbog čega ne može oprostiti uvrede koje mu je uputio Antonio Cassano.

Iako se napadač kluba i talijanske nogometne reprezentacije već nekoliko puta izvinio Garroneu, ovaj se do sada nije oglašavao kroz medije.

Podsjetimo:

"Možeš me poljubiti u guz..., ser... stari. Jeb.. te u usta", izjava je kojom je Cassano “počastio” predsjednika Garronea nakon što je prethodno odbio njegov poziv na večeru, a time se doveo na ivicu otkaza.

Garrone kaže:

"Cassano se poslužio pregrubim riječima. Ono što je napravio je poprilično ozbiljno, pogotovo uzme li se u obzir sve što sam za njega napravio. Njegov ispad boli".

"Bivši trener Luigi Delnari je bio u pravu kada je rekao da će Cassano sa mnom razgovarati na način na koji je to radio s predsjednicima u Romi i Real Madridu. Ipak, uz nas se upristojio do te mjere da bismo ga mogli nazvati skoro pa i normalnim. On je dobra i darežljiva osoba, no kada "izgubi" glavu ne može se kontrolirati. Čak nisam ni siguran da zna šta mi je u trenucima svog ispada rekao, rekao je Garrone i nastavio:

"Žalim jer je bio sretan uz nas. Kada sam jučer šetao ulicama Genove niti jedan navijač Sampdorije nije me zaustavio i zatražio da se pomirim s njim", kazao je Garrone.